joi, 17 aprilie 2014

Săptămâna patimilor și ceva grade în plus

    Vin sărbătorile de Paști și, cum îi stă bine unui copil, e timpul pentru o mică răceală. Răceală sau altceva? Febră. 38 cu 3, nu foarte mare, nu foarte mică. De ce face febră?! A mai fost răcit, am trecut peste ușor, fără febră. Tocmai acum s-a complicat povestea. Ăștia mici nu găsesc niciodată momentul potrivit să se îmbolnăvească. Glumesc amar, nu ridicați piatra.
  Copilul - mârâit, sensibil, cu și mai multe momente de nevoie acută doar de mama. Vrea să doarmă cu mama. Și ce dacă are febră și o poate lua și bebe. Sau tocmai pentru că are febră. Aș vrea să o protejez pe cea mică, mi se rupe sufletul de milă pentru cel mare (4 ani și 8 luni). Abia acum pare complicat cu doi. Ce alegi, ce riști? Îl țin în altă cameră decât pe Maria, dar mă plimb de la unul la altul. Ce mai izolare!
  Fac ceai. Nu-i trebuie. Face bine, trece răceală. Nu vrea. Frige. Fac supă de pui. Zic unii că e bună. Nu și Matei. Nu-i trebuie. Facem baie ferbincioară să transpire și să i se desfunde nasul. Copilul aruncă prosopul și fuge să se răcorească. Mda, o altă scară, dar ceva pătimiri tot sunt.

P.S. Febra a trecut după două zile și aplicarea riguroasă a metodelor tradiționale de susținere a organismului în lupta cu virozele/ răcelile și alte asemenea bucurii: ceaiuri călduțe, miere, ceapă, usturoi (puțin, e mic și nu-i place), citrice, baie caldă la picioare, ceva paracetamol și sugestie pozitivă: ești bine, dimineață te trezești sănătos. Tusea a persistat zile bune, totuși.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu